HOTSPOT : City Limits Foodbar Kapellen
Mornings... You love it or hate it. En ik ben niet bepaald een ochtendpersoon
Daarom is het belangrijk, als ik ga ontbijten of lunchen, dat ik me er op 'n gemak voel,  dat er een speelplek is voor kinderen, en offcourse… lekker en gezond eten.
Dat City Limits in Kapellen gevestigd is, tussen het groen, is dan ook een pluspunt.


Ik spreek af met m’n beste vriendin om er te gaan ontbijten. De zaak is nieuw, en ik ben dus nieuwsgierig. Bij het binnenkomen kom ik al een beetje tot rust door het frisse, niet te drukke interieur. De geur van hun heerlijke koffie lijdt ons naar een gezellig tafeltje kort bij de toog. Zo kan ik ineens al piepen wat ze aan te bieden hebben en mijn ogen vallen al direct op de quiches, worteltaart, en lekkere oreo cake !

 Gelukkig komt Maïtè van Strydonck, een van de eigenaressen en mama van de vriendin die bij me zit, bij ons zitten om kort wat uitleg te geven over het eten en de nieuwe zaak.
Een van de eerste vragen die ik haar vroeg en wat voor mij persoonlijk vrij belangrijk is :
"kunnen mensen met een bepaalde allergie hier ook eten?"
En ja, dit kan. Zo verkiezen ze brickdeeg voor hun verse groentetaarten en ook lactosevrije melk is aanwezig dus er kunnen lactose vrije dranken gemaakt worden. Al is het wel makkelijker als men eventjes op voorhand belt als je van plan bent om te komen, maar een allergie hebt. Zo kunnen ze er beter rekening mee houden.
Van uitgebreide ontbijtjes, elke dag verse soep en limonade, tot heerlijke koffies met eventueel vers gebak of een hartige lunch.
Bij City Limits kan het allemaal en elke dag wordt er vers gekookt met liefde voor eten. Dat merk je alleen al aan hun keuze voor voeding. Zo kan je er o.a. een capuccino van erwten en munt met gerookte ham eten voor maar € 6 of een verse komkommersoep voor € 5.


Mijn oog valt op de leuke flesjes van Belixir
en men vriendin verteld me dat dit natuurlijke dranken zijn en je ze zowel koud als warm kan drinken. Deze tip onthoud ik alvast voor de volgende keer want ik wil ze zeker proberen ! Zo heb je smaken als eucalyptus en lavendel en het feit dat het gezond is is alleen maar een pluspunt.

"Simple good food in een aangename omgeving"

De Kidszone
Terwijl we onze keuze hebben gemaakt maak ik wat kennis met Maïtè en verteld ze me over het ontstaan van hun foodbar.
Ze runt dit samen met vriendin en mede-eigenaar Kristel Decaluwe en het idee ontstond eigenlijk al acht jaar geleden maar nu de gezinsleden groter zijn alsook hun plannen concreter was 2017 wel hun jaar en gingen ze open in augustus.
Hun interieur is een mix van Scandinavisch met een retro toets. “Iets arty-farty zeg maar” aldus Maïtè.
Toen ze als jonge twintiger nieuwsgierig de wereld in trok en halt hield in Nieuw-Zeeland werd ze verliefd op een lokale koffie-bar  Al snel werd ze daar vaste klant want de omgeving, de mensen, het gezellige samen zijn terwijl men lekker kon eten sprak haar enorm aan. Een absolute pluspunt was het artistieke gedeelde die de zaak ook te bieden had. Zo hadden ze foto’s of schilderijen van lokale artiesten aan de muur, die werden tentoon gesteld.
Dit idee zouden ze graag zelf nog wat willen uitwerken om in de toekomst ook zoiets ongeveer te doen in hun foodbar in Kapellen.
Het was vooral het voornaamste dat ze gezellige plek konden creëren waar mensen kunnen samenkomen.


 Waarom voor City Limits kiezen?

⇢ FREE wifi
⇢ Elke dag verse soep en voeding
⇢ Kidszone : aanwezig
⇢ Hun heerlijke specials zoals de Oreo-cake of de Donuts van Hoeked Doughnuts 
Take away koffie en lunch

Op dinsdag 12 december vanaf 10u30 organiseren ze trouwens hun eerste “Coffee & Coach”.
Zo willen ze in samenwerking met coach Elke enkele mensen te woord staan die bepaalde vragen hebben omtrent werk. Een super initiatief en bovendien kan je er gratis naartoe zonder inschrijven of afspraak maar meer daarover op hun facebookpagina.
Meer weten over City Limits?

Volg ze op Facebook of bewonder wat ze te bieden hebben op hun Instagram

Langsgaan kan je uiteraard ook doen op dit adres :
Kapelsestraat 27, 2950 Kapellen

En om te reserveren of  heb je een andere vraag  dan kan je bellen op het nummer
0468 47 49 43

Reacties

Populaire posts