Markthal Rotterdam

                                             Onlangs hebben wij de Markthal in Rotterdam bezocht, een overdekte "food-markt".
Je vind er o.a kazen, een Aziatische supermarkt, een groot assortiment ambachtelijke ham en salami, maar ook food-standjes. 
Van wok tot sushi, verse vis en bijzonder gevogelte, broodjes, pasta's, fish&chips ; je vindt het hier allemaal in een van deze 96 standjes ! 
Ook de stand met biologische groenten is zeker een bezoekje waard.
Markthal Rotterdam is de eerste Nederlandse overdekte food-markt. Hij bestaat sinds 2014 en kan je vinden op het adres : 

"Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam, Nederland".


Bij Ibericus vind je o.a ambachtelijke
ham en salami maar zoveel meer.
De markthal is 7 dagen op 7 open, van maandag tot zaterdag van 10 tot 20 uur en op zondag van 12 tot 18 uur. 

Op vrijdag kan je uurtje langer genieten. Dan zijn ze open tot 21 uur.
Wil je liever gezellig ergens binnen dineren kan dat uiteraard ook. Keuze genoeg uit een van de vele restaurants. Jammer dat onze buik al vol zat toen we het restaurant van Jamie Oliver zagen. Maar dat is dan al zeker een reden om terug te komen.


Heerlijke Marokkaanse kruidenMisschien ook handig om te weten ; er is een parking aanwezig onder de Markthal zelf. Deze is 7/7 open 24 uur per dag.

 Wij lieten ons verleiden door een heerlijk vers wok-gerecht van bij het standje "Let's wok Asian food and drinks".

Je krijgt hierbij de keuze uit rijst of twee soorten noodels, vervolgens uw vlees of vis (kan uiteraard ook veggie), maar liefst vijf soorten groenten afgewerkt door een heerlijke saus naar keuze.
Amper €9 en na een kwartiertje klaar. 
We besluiten van ons op hun dakterras te zetten en hebben zo zicht over heel de markt. Super zicht !
Heerlijk om even uit te blazen en te genieten van uw gerecht. Helaas kan dit niet voor elke stand, zo een dak-terras, maar er zijn er wel nog verschillende, dus je hebt keuze.

Als dessert besluit ik twee overheerlijke Italiaanse koekjes mee te nemen naar huis. 
Ik moet nog altijd voorzichtig zijn met wat ik eet jammer genoeg vermits ik niet altijd alles verdraag maar deze MOET ik hebben. Ik koop er dus verstandig maar twee en eet ze pas op als ik thuis ben voor het geval ik toch last krijg.
Het zijn Italiaanse koekjes (cannoli) gevuld met Nutella en Pistache van de stand "Arjaa's" (stand 47) en het is een echte Siciliaanse verwennerij.
(volg ze op instagram onder de naam "Arjaa.s"

Ze zijn gespecialiseerd in Italiaanse delicatessen en verkopen buiten koekjes ook andere Italiaanse producten zoals pasta, wijn,...


Maar dus, de koekjes...
My god. Ik waan mij twee minuten in de hemel. 
Ik neem van elk stuk een hap, de rest is voor mijn zoon (lucky guy !)
Echt super heerlijke koekjes ! Wel heel zoet, maar lekker. Een tasje koffie zou hier echt PER-FECT bijpassen maar helaas ook dat heb ik moeten laten vallen. 
Ik heb toch kunnen proeven van de koekjes zonder last. YAY !

Is het aan te raden met kinderen? 
Ja, MAAR als je op zoek bent naar een speeltuin of speelhoekje... Dit hebben wij niet direct gezien dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het aanwezig is. 
Maar de vele snoepkraampjes, andere eetkraampjes en de markthal op zich is al een belevenis en er zijn genoeg gelegenheden om even te gaan zitten en uit te blazen. Onze zoon maakte dan gebruik om rond te kijken en even met zijn Marvel-poppen te spelen
Hij was content en wij ook !
                                                Meer info vind je op www.markthalrotterdam.nl

Markthal Rotterdam, bedankt en zèker tot ziens !- xo xo Astrid
Reacties

Populaire posts