DIY : ScrubJe hebt het vast al gehoord ; het wordt eindelijk beter weer ! De zon is eindelijk in het land en dat wilt dus zeggen dat wij ladies allemaal een mooie, gezonde teint willen.
Dit betekend dat we onze huid eerst moeten voorbereiden alvorens te gaan zonnen. Met voorbereiden bedoelen we, jawel, scrubben.

Scrubben verwijdert namelijk de dode huidcellen en hierdoor wordt je huid gladder. De huid krijgt op deze manier ook meer zuurstof en crèmes werken dan beter in. Gebruik tijdens het scrubben circulerende bewegingen, dat zorgt voor een betere bloedcirculatie, en zo krijgt je huid direct een gezondere teint.
Nu kan je meteen naar de supermarkt gaan om uw potteke scrub te gaan halen OF je kan zèlf uw scrub maken. Easy, goedkoop en leuk om te doen en het grootste pluspunt is dat je het waarschijnlijk gewoon in huis hebt.

DIY : zelf scrub maken;
Om te beginnen heb je :

- een kommetje nodig (om het te mengen)
leeg potje (waar je het kan in doen) 
- suiker en olijfolie
(Je kan eventueel kokosolie of honing erbij voegen voor een aroma)

De suiker gebruiken we als "scrubmiddel". Je kan ook zout gebruiken maar dit raad ik eerder af. Zout droogt immers de huid enorm uit en na een scheerbeurt kan dit enorm prikken. Suiker dus.

Ik gebruik in dit geval 8 soeplepels suiker en 7 soeplepels olijfolie
(Als je de scrub liever lopender hebt voeg je uiteraard meer olie toe.)
Ik voeg 2 koffielepels kokosolie toe.

Mengen en... KLAAR.

- xo xo Astrid

Volg mij op Facebook : www.facebook.com/MySilverliningbyAB
en op Instagram : MySilverLiningByABMijn scrub brouwseltje

Reacties

Populaire posts