Dagje Amsterdam


De afgelopen dagen merk ik dat ik steeds minder naar de wc moet. Ik verdraag meer en meer. Minder krampen, ben duidelijker ook actiever in het huishouden of met de zoon. Ook onderweg voel ik niks opkomen dus ik kan met gemak een bus nemen of tram. Alles lijkt (tot nu toe) in de goede richting te gaan.
Ik heb dikwijls tegen men naaste omgeving gezegd dat ik blij zal zijn als ik nog eens zorgeloos kan shoppen of afspreken zonder constant gestresseerd te zijn omdat ik het gevoel heb dat ik naar de wc moet.
Vermits zoonlief groeit gelijk kolen en nieuwe kleding nodig heeft besloten Joris en ik dan ook van vorige week dinsdag naar Amsterdam te gaan. Normaal doe ik dit niet graag omdat die voor mij niet te doen is. Het is ongemakkelijk, ik voel mij ongemakkelijk. Ik moest altijd een extra zak voorzien met kleding, washandje,... voor het geval dat. Ik moest zien wat ik de dag ervoor at en de uren voor vertrek niet at of heel weinig. Ik moest weten waar er het dichtstbijzijnd een wc is en ik mocht zeker geen pijnstiller vergeten.
Dit is nu anders. Hoop ik.

Ik zag er enorm naar uit om nog eens met men partner gezellig onder ons te shoppen, eten, te genieten. Het waren een aantal hectische dagen de voorbije weken dus een "quality-time" was zeker aan de orde. Joris was vrij, Eliano op school en bleef nadien bij zijne Papie slapen.
Ik bereidde goed voor.
In mijn "all-around-notitie-boekje" schreef ik alles op. Adressen, winkels, hotspots,...
Bij een dagje citytrip hoort uiteraard ook eten. Vermits ik toch nog steeds voorzichtig ben met voeding zocht ik op op Google "glutenvrij Amsterdam", "glutenvrije hotspots Amsterdam", etc.
In vond vanalles. Pizzeria's die glutenvrije pizza's en pasta's aanbieden, het Hard Rock Cafè met hun glutenvrije burgers, en ook sushi... Glutenvrije sushi?!
Ik was euforisch dus mijn keuze was snel gemaakt.
Bij Sumo Amsterdam kan je namelijk glutenvrije sushi eten. Ook serveren zij lactose-vrij en vegi.
Het is namelijk een Japanse lunch/diner restaurant die zowel gerechten van de grill serveert als dus Sushi. Je vind hun restaurants over heel Holland. Van Groningen tot Tilburg en Amsterdam tot Breda (dit is voor de Belgische sushi-lovers op een halfuurtje van Antwerpen. HOORAY!)
Sushi met zalm, avocado, mango en mango-crème.
Waarom Sumo? 
Buiten het feit dat ze dus een glutenvrij assortiment hebben (zelfs de soya-saus is glutenvrij !) werken ze samen met een versvishandel die haar assortiment continue verbeterd en de voorloper is van het verhandelen van vissoorten die op ecologische verantwoorde wijze zijn gevangen en of gekweekt.
Een belangrijk punt voor iedereen die hier dus sushi eet is dat je zeker mag zijn van hun verse producten.
Ze werken met een "all-you-can-eat"-systeem en een menu op een tablet. In het begin dacht ik eerst van "oohnee,
wat een soep. Die tablet, alles zoeken,...". Ik had honger, en was dus een klein beetje cranky. Ik wou gewoon bestellen en eten. Maar Joris nam de tablet, bekeek de "spelregels" en begon eraan. Een klein kwartiertje later was de eerste gang er.

Hoe werkt het?
In het restaurant werken ze dus met een tablet. Hierop staat heel hun menu, alles wat ze hebben. Dit met een foto.
Voor € 19,95 per persoon mag je vijf stuks bestellen. Kinderen van vier tot elf jaar betalen € 11,50. Er zijn vijf gangen dus ; 10 stuks per gang.
Dit kan bestaan uit ; noodels, gebakken rijst, gegrild vlees, sushi, gegrilde vis, dismum,... alles wat hun menu aanbiedt.
Per ronde geef je aan op de tablet wat je wilt en je stuurt de bestelling gelijk door naar de keuken. Het vriendelijk personeel bezorgd je dan het eten aan tafel.
De bediening was goed. Ze kwamen dikwijls rond om de borden en kommetjes op te halen, drank,... dat was dus zeer goed.
Voor dat je echter aan de tweede gang mag beginnen moet wel telkens de vorige gang volledig op zijn. Verspilling wordt helaas niet gewaardeerd en wordt dan ook in rekening gebracht.
Dus ; als men ALLES opeet (de vijf volledige gangen) betaal je € 19,95 per persoon plus je drank. Laat je enkele stuks sushi of wat noodels liggen dan brengen ze dit apart in rekening.
De porties van noodels/rijst zijn eerder klein en wij hadden alles op dus dit is zeker haalbaar.
Wij hebben hier super lekker gegeten, ik was zo voldaan, zo content met "mijne sushi". We komen zèker terug en ook het restaurant in Breda wil ik zeker bezoeken vermits dit maar op een halfuurtje rijden is.
Ondertussen heb ik opgezocht of er in Antwerpen geen sushi is die ook glutenvrij serveert en JA ! DIT KAN !
Onder andere bij Zao Wang in de Oude Koornmarkt 22 en Umi sushi & asian cuisine op de groenplaats.
Het is kwestie van opzoeken en voorbereid te zijn.
How to eat

Ik heb de sushi achteraf supergoed verdragen. Geen ongemakkelijke situaties, niet wanhopig en in volle
paniek een wc zoeken, niet van broek moeten wisselen. Niets. Gewoon kunnen lunchen en verder shoppen.
Ook tijdens het wandelen en het shoppen heb ik geen last en voel ik geen drang om snel een wc te zoeken. 
We zijn hierdoor relaxed en opgelucht. Tussen het shoppen door amuseren we ons. Eindelijk, stressloos 
genieten van de kleine dingen in het leven. Gewoon leven.
Heerlijk en graag meer van dat ! 


- xo xo Astrid


Reacties

Populaire posts