Home sweet home !


Eindelijk terug thuis !
Zoals ik eerder liet vallen... Ik mag binnenkort naar huis. En die binnenkort is nu, vandaag !
Binnen een paar uur eindelijk huiswaarts. Ik had slecht geslapen omdat ik wat zenuwachtig was.
Draaien en keren, naar de wc gaan, de verpleegster die dan kwam,... kortom : echt slecht.

Ik was dus blij als het ochtend werd. Had alles al rap ingepakt, alles proper en vertrekkensklaar. De dokter komt binnen met zijn assistentes en we hebben een en "weeg-momentje".
Een 41 kilo. Goed nieuws !
Na ook een gesprek met de psychologe te hebben gehad en de diĆ«tist ben ik klaar om te vertrekken tegen twaalf uur. Dacht ik.


Not so fast. De verpleegster komt binnen en verteld me dat ik om 16 uur nog eerst mijn baxtermedicatie krijg en dan pas mag vertrekken. Verdomme. Maar bon, happy thoughts want vandaag (na bijna drie weken) mag ik eindelijk sowieso naar huis !
Om 15 uur komt de verpleegster terug binnen en hangt de medicatie al aan. Yay, punten scoren !
Ze verzorgd de katether ook ineens ( → )
Dus rond 16 uur ZO VRIJ EN FRIS als een vogeltje naar huis. Eens thuis heeft mijn zoon Eliano 1001 verhalen voor zijn mama. Hij geraakt dan ook niet uitgebabbeld en is nogal druk. Maar ik geniet ervan en besluit om mee op te gaan in zijn fantasie. We zetten ons in de living met de computer en besluiten om te gaan zingen. K3, Piet Piraat, ze passeren allemaal onze lijst. Eindelijk voel ik me nog eens goed en normaal. Ik ben niet moe en hang niet in de zetel.
In het ziekenhuis kreeg ik voor mijn ontslag de nieuwe baxter medicatie tegen Crohn.
Stelara. Tot nu toe reageer ik hier positief op.
De bijwerkingen vallen altijd af te wachten. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar volgens de dokter zijn er weinig tot geen mensen met klachten.
Heb ik al eens eerder gehoord dus ik ben wel positief, absoluut, maar toch op men hoede. De andere medicaties gingen ook goed in het begin en dan blijk ik toch na verloop van tijd allergisch te zijn.
Deze medicatie heb ik nu reeds twee weken in men lichaam. De zesde juli ga ik terug op controle.
Spannend. Na acht weken krijg ik een tweede dosis Stelara. Deze nu d.m.v een injectie-spuit.
Die kan je later zelf thuis injecteren. HANDIG !

Eens thuis kwam ik terug tot mezelf. Ik geniet van de aanwezigheid van Joris en Eliano. Thuis, mijn eigen zetel, tv, men bad, men bed, men kussen, dekens, kleding, producten,... noem maar op.
De dag erna op zondag hadden we een familie feest. De vader van mijn vriend was verjaard en vierde zijn verjaardag met familie. Een groot springkasteel stond de kinderen (en enkele van de volwassenen) op te wachten in de tuin bij hun Papie.
Ik voelde me goed en het viel me op dat ik lang niet naar de wc hoef te gaan.
Zelfs niet na het proeven van wat hapjes en na enkele slokken water. Het gaat dus de goede kant op. Ik voel me ergens toch wat ongemakkelijk. Dat gevoel moet ik nog zien weg te krijgen. Mag ook geen alcohol drinken en had wel zin in en glaasje, maarja.
Er word gebabbeld, gelachen, gedanst met de kinderen en gespeeld.
We sluiten af met een lekker ijsje (die ik trouwens goed kon verdragen !) en gaan richting Merksem, thuis.
Maandag. Back into the rush.
Ik sta op, gooi koud water in men gezicht en dek de tafel. Langzaam maar zeker worden de jongens wakker en sluiten aan aan tafel. Boterhammen voor Eliano, medicatie, fruit en boterhammen voor op school, ne koek, water,... Home sweet home.

Samen met zijn beste kameraad voor de eerste keer zwemmen met de klas.


We zetten hem af en genieten van een heerlijke rustige dag thuis. Ook de volgende dagen verlopen rustig. Ik heb mezelf voorgenomen van alles op het gemakje te doen. Wat op te bouwen.
Ik voel me wel fitter, eet goed, ben minder slecht gezind 's morgens, moet minder naar de wc. Heb ook een betere stoelgang, wat ook veel doet. Ik houd me in de dag bezig met het opzoeken naar lotgenoten en hun verhalen.

Het is op 19 mei wereld IBD-dag.
Samen met de organisatie "Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland" (www.crohn-colitis.nl) en andere crohn-patienten word er een mooi filmpje gemaakt die ze hebben gedeeld op hun facebook-pagina.
In het filmpje zie je lotgenoten met hun foto en een klein stukje tekst van hun. Hoe zij hun Crohn-ziekte ervaren, hoe het hun leven "in beslag neemt" maar vooral ; hoe zij positief blijven.Make up by @beauty_by_an (instagram en facebook)
( http://www.beautybyan.com/ )
Ondertussen komt An langs en besluit me op te maken. Uiteraard geniet ik hiervan. Mezelf laten verwennen en dat "geprul" aan mijn gezicht. Love it. Ik ben super content en moet echt dubbel zien.
Die paar weken als een zombie erbij lopen en dan dit... Yep, she did a great job !

Ook Stephanie (Van Den Heuvel, n.v.d.r) had mij onlangs opgemaakt. In haar ingerichte cabine vond ik rust en heb daarna genoten van een heerlijk namiddagje stad. Goed en deftig opgemaakt jawel.
Binnenkort start ik met de opleiding Wimper-extensions dus langzaam maar zeker wordt dat terug opgepikt allemaal.
De dagen verlopen rustig. Met gezin, wat wandelen. Men broer komt langs voor men verjaardag en zitten in de tuin te genieten van de zon en glutenvrije wafels die hij had meegenomen.Make up by @mubysteph
(www.instagram.com/mubysteph
Facebook : Stephanie Van Den Heuvel)Ik geniet van de bezoekjes van familie, de rustige 
momenten 's avonds in de zetel, het feit dat ik terug wat meer vriendinnen hoor en zie. Dat ik in de auto kan stappen, naar de winkel kan gaan, Eliano mee kan afhalen... Kortom... Dat ik mij terug een normale jonge vrouw en mama kan noemen en vooral voelen. In veel mensen hun ogen was leek ik eerder al zo maar ik heb me dikwijks ZO slecht gevoeld. Zo ambetand, zo ongemakkelijk. In de winkel mensen en dingen beginnen afsnauwen omdat ik zo rap mogelijk terug thuis wou zijn. Ik ben echt content momenteel met zoals het nu is. Ik heb me nog maar 1 keer durven wegen en ik woog toen 41 kg. Niet veel erbij, maar toch al zeker niet afgevallen. Vanaf volgende week begin in met sportoefeningen samen met Glynis gaan we Yoga doen. Hier thuis, 's avonds op het gemakje als Eliano in bed ligt. Oefeningen genoeg die ik ondertussen heb opgeslagen.
(Via de app. Pinterest vind je enorm veel Yoga-oefeningen. Zowel voor beginners, als slechte slapers, rugklachten, mensen met meer ervaring. Echt een aanrader!)Shayenna's kapsel voor haar schoolfeest.
Voor de rest staat er niet erg veel op de planning. Op de feestdag later deze week hebben we een communie. Dat wordt weer wat spannend. Wat doe ik aan? Of beter : wat past me met men stekskes en het warme weer?
Ach anyway, kheb er zin in, wordt een leuk familie moment.
Terug focussen op haar en nagels staat ook hoog op men verlanglijst. Ik mis het. Ik wil creatief kunnen bezig zijn, moet nog oefenen met gellak technieken.

Stay tuned for more posts !
Ik blijf bloggen over hoe ik me voel, wat ik ondertussen doe om me beter te voelen, tips,...
De Yoga die er ondertussen bij zal komen alsook meer beauty gerelateerde blogs.

- xo xo Astrid


Reacties

Populaire posts